رویکردهای اقتباس سینمایی از ادبیات داستانی(تاریخ متاقبا اعلام خواهد شد)

تاریخ : از ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ تا ۱۴ اسفند ۱۳۹۸

تاریخ ثبت نام : از ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۴۹ تا ۰۳ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۴۹

طول دوره : ۸ ساعت ( ۲ جلسه ۴ ساعته ) ۲ روز

۱ هزینه ثبت نام آزاد ۱٬۵۰۰٬۰۰۰ ریال
۲ اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، همکاران پژوهشگاه، طلاب و دانشجویان ۱٬۲۰۰٬۰۰۰ ریال
۳ ثبت نام کنندگان گروهی (حداقل ۵ نفر) ۱٬۲۰۰٬۰۰۰ ریال
۴ دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ۶۰۰٬۰۰۰ ریال
۵ ثبت نام مجازی ۸۰۰٬۰۰۰ ریال

گروه مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی: رویکردهای اقتباس سینمایی از ادبیات داستانی

دکتر مسعود نقاش زاده

عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما

روایت‌ها - و خصوصاً روایت‌های داستانی ـ از هر نوع که باشند و از طریق هر رسانه‌ای که بازنمایی شوند، غالباً فرض‌هایی درباره‌ی جهان و نحوه‌ی ادراک و تفسیر آن پیشنهاد می‌کنند. زیرا کارکرد بنیادین روایت، شکل بخشیدن به تصورات انسان و تعبیر ذهنی آن‌ها و به سخن دیگر مفهوم‌سازی است. ادبیات آغاز تجربه داستان‌گویی و روایت‌گری بشر و سینما انجام آن است.

از این رو، سینما و ادبیات به رغم اختلاف ماهوی و ساختاری، نقاط مشترک بسیاری نیز باهم دارند، اما مهم‌ترین نقطه اشتراک این دو روایت، داستانگویی و مفهوم‌سازی است. آن چه این دو نظام نشانه‌ای را می‌تواند در یک نقطه باهم جمع کند، عنصر “روایت” است که این دو گفتمان را با دال‌ها و نشانه‌های متفاوت، به مدلول‌ها و مفاهیم یکسان می‌رساند. اقتباس، یا هر اصطلاح دیگری را که برای بیان ارتباط روایی میان این دو رسانه(medium)  به‌کاربریم، ضرورت شناسایی و بررسی پیوندهای میان آنها را برای رسیدن به مدلول مرکزی یعنی “آگاهی” بیشتر می‌کند. غنای سینما، نیازمند روایت‌های پرمغز و تأثیرگذار است و این امر سینما را متوجه ادبیات می­کند.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

بنیان‌های روایت در سینمای داستانی

رویکردها و نظریه‌های اقتباس سینمایی از ادبیات

با هدف افزایش دانش نظری درباره مبانی و رویکردهای اقتباس سینما از ادبیات

و ارتقای مهارت عملی در استفاده از تکنیک‌های اقتباس سینما از ادبیات

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان و پژوهشگران ادبیات و سینما و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

(برای متقاضیان شهرستانها امکان شرکت آنلاین در جلسه وجود دارد)

مدت زمان دوره : 8 ساعت ( 4 جلسه 2 ساعته ) 2 روز

زمان برگزاری: روز چهارشنبه ها، ساعت 14 تا 18       تاریخ: 7 و 14 اسفند ماه 1398

هزینه ثبت نام: 1/500/000 ریال _ با تخفیف: 1/200/000 ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 600/000ریال