آشنایی با نمایش خلاق

تاریخ ثبت نام : از ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰:۰۰ تا ۰۵ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۰:۰۰

طول دوره : ۳۲ ساعت (۸ جلسه ۴ ساعته ) ۴ روز

۱ هزینه ثبت نام آزاد ‎ریال۵٬۰۰۰٬۰۰۰
۲ اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، همکاران پژوهشگاه، طلاب و دانشجویان ‎ریال۴٬۰۰۰٬۰۰۰
۳ ثبت نام کنندگان گروهی (حداقل ۵ نفر) ‎ریال۴٬۰۰۰٬۰۰۰

پژوهشکده زبان و ادبیات فارسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری مرکز مطالعات ادبیات فارسی و تحقیقات عرفانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار می‌کند:

درسگفتار آشنایی با نمایش خلاق

دکترداود کیانیان

دکترمنصور خلج

حسین فدایی حسین

فائزه فیض

دکتر منوچهر اکبرلو

در فعالیت نمایش خلاق که برمبنای گرایش فطری به بازی‌های نمایشی است و در هر انسانی وجود دارد خود راه هدف است. به عبارت دیگر، تاکید بر فرایند تمرین و فعالیت است، پرورش توانایی‌های دست اندرکاران اهمیت دارد.

از آنجا که همه انسان‌ها گرایش به بازی نمایشی دارند، نمایش خلاق به پرورش توانایی‌های همه مردم تأکید دارد، بازیگر خاصی را تربیت نمی‌کند بلکه همگانی است و همه را به توانایی‌های بازیگری خود آگاه می‌کند. فرایندی از شدن است. فرایندی برای خلاقیت و توانایی حل مساله است، که همه به آن نیاز دارند از کودکان در کودکستان‌ها تا دانش‌آموزان، شهروندان عادی، کسانی که دچار چالش‌های درونی هستند، بیماران روانی و نیز زندانیان و در یک‌کلام همه مردم از فرایند جستجوی آموزشی/هنری نمایش خلاق سود می‌برند.

از سوی دیگر، نمایش خلاق ترکیبی از تئاتر و تعلیم و تربیت است. توانایی‌های بالقوه انسان را به فعل درمی‌آورد و تفکر در آن، هم شهودی و هم منطقی است. در آزمایشگاه نمایش خلاق، آدم‌ها بحران‌ها را می‌آزمایند، نگرش‌ها و توانایی‌های خود را محک می‌زنند، زندگی را در محیطی امن تمرین می‌کنند و به طور فی‌البداهه به آن عکس‌العمل نشان می‌دهند. از آنجا که در این نوع نمایش فشار اجرا در کار نیست، بچه‌ها در مراحل رشد از آن تجربه می‌آموزند و بزرگسالان برای مشکلات خود راه‌حل پیدا می‌کنند.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

آشنایی با انواع نمایش در ارتباط با کودکان و نوجوانان

آشنایی با تولید نمایش با کودکان و نوجوانان بر اساس داستان‌های شفاهی، داستان‌های مکتوب، اشعار و

ترانه‌های داستانی

مفهوم، اهداف، ویژگی‌ها و کاربردهای نمایش خلاق

خاستگاه نمایش خلاق بازی‌های نمایشی و نمایش بازی‌ها و نحوه استفاده از بازی‌های نمایشی و نمایش بازی توسط مربی

آشنایی با اصول نمایش خلاق بازیگری، بداهه‌پردازی، ساده گرایی و نشانه‌شناسی

شناخت عناصر نمایش خلاق ایده پردازی، داستان‌سرایی، شخصیت‌پردازی، نمایش مکان و زمان

نحوهٔ انتخاب و خوانش یک اثر نمایشی ساده خوانی، صحیح خوانی، لحن خوانی

چگونگی تعیین مشخصات یک اثر نمایشی  تعیین موضوع و هدف داستان، شخصیت‌ها، مکان و زمان،

طرح یا نقشه داستانی

چگونگی فراهم کردن مقدمات و تمرین نمایش   تقسیم نقش‌ها، تهیه لباس و امکانات، تهیه دکور،

موسیقی و امکانات ویژه

شکل‌گیری نمایش روخوانی/ دور خوانی، بحث و تحلیل، روایت نمایشی فراتر از متن

چگونگی ارزیابی تحلیل و نقد نمایش نمایش خلاق

تکنیک‌ها و روش‌های پرورش خلاقیت نمایشی در کودکان

مقایسهٔ نمایش خلاق با انواع دیگر تئاتر کودک

شرکت در این دوره برای دانشجویان و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 32 ساعت (8 جلسه 4 ساعته ) 4 روز

زمان برگزاری: روزهای پنج شنبه تاریخ:6 تیر ماه 1398

هزینه ثبت نام: 5/000/000 ریال _ با تخفیف 4/000/000 ریال

مشاوره: 88624485